AC/DC – Ο.Α.Κ.Α. – Αθήνα, 28 Μαίου 2009

You are currently viewing AC/DC – Ο.Α.Κ.Α. – Αθήνα, 28 Μαίου 2009

Άνοιξη, 2009. Άνοιξη όχι μόνο κυριολεκτικά, μα και μεταφορικά όσον αφορά τα συναυλιακά δρώμενα του τόπου μας αφού, επί τω πλείστων, μας θέλουν να βλέπουμε τα μεγάλα ονόματα στην καλύτερη των περιπτώσεων όταν «μπαγιατέψουν». Στην χειρότερη, δεν τα βλέπουμε ποτέ αν δεν ξενιτευτούμε…!

Με ρόλο πενταπλό του λόγου μου, κείνο το αξέχαστο βράδυ έτρεχα σα το Βέγγο -στις ασπρόμαυρες ταινίες, τότε που έτρεχε περισσότερο ως «Ο Παπατρέχας» – ώστε α) να κάνω συνέντευξη στα παρασκήνια με τον Cormac Neeson των The Answer για τις ανάγκες του περιοδικού Metal Hammer, β) να γράψω την ανταπόκριση για το έντυπο αυτό (κι ας μην δημοσιεύθηκε τελικά*), και γ) να καλύψω φωτογραφικά τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα επι σκηνής, όχι μόνο για εκεί, μα και για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» στην οποία εργαζόμουν ως φωτορεπόρτερ, όπως και για τα συγγενή μουσικά websites Rocking.gr & Solidrock.gr.

Μια χαρά όλα τους θα μου πείτε με το δίκιο σας… Όμως, κακά τα ψέματα, όλες αυτές οι ανειλημμένες υποχρεώσεις με ήθελαν να χάσω μεγάλο μέρος από την ποθητή ανεμελιά & ξεγνοιασιά που απαιτεί -μα και γεννά- το ανυπέρβλητο, περιοδεύων πανηγύρι που ακούει στο όνομα του συνεχούς/εναλλασσόμενου ρεύματος. Και το χειρότερο; Λόγω του προχωρημένου της ώρας και του αντίστοιχου deadline για το μοντάζ της εφημερίδας ώστε να δημοσιευτεί την επόμενη μέρα, αναγκάστηκα να λείψω από το γήπεδο για τρία τραγούδια (* για τα οποία δεν είχα πλήρως ολοκληρωμένη εικόνα της βραδιάς, κι ας ήμουν στο γήπεδο από τις 5μμ έως και που άδειασε εντελώς, αγκαλιά με τον Κώστα τον ξυλουργό…). Τόση ώρα χρειάστηκε ώστε να επεξεργαστώ & να παραδώσω επιλεγμένες εικόνες σαν κι αυτή, να’ναι πάντα καλά ο φίλτατος Πάνος Ματθαιογιάννης που με βοήθησε ανοίγοντας για με το παρακείμενο γραφείο του.

Όμως, για δες, τίποτε δεν πάει χαμένο σε τούτη τη ζωή… Το χτυποκάρδι απέδωσε καρπούς παντοτινούς, αφού η εν λόγω φωτογραφία του Angus κόσμησε το εξώφυλλο της συλλεκτικής έκδοσης του περιοδικού με τίτλο “Photo Classics Vol. 2 – Alive and Kickingin Greece” που κυκλοφόρησε λίγο καιρό μετά και ουσιαστικά αποτελούσε φωτογραφικό λεύκωμα της εξειδίκευσής μου στη συναυλιακή φωτογραφία στο «σκληρό ήχο».

Και το πιο σημαντικό;;; Αν δεν το αντιληφθήκατε ήδη, αυτή είναι η εικόνα που συμπληρώνει καίρια το σήμα κατατεθέν του νέου μας website!!!

Ποιο κατάλληλο ξεκίνημα για τούτη τη μόνιμη στήλη δεν μπόρεσα να σκεφτώ.

Πάμε λοιπόν. Σε εβδομαδιαία βάση, θα δημοσιεύεται μια rock’n’roll φωτογραφία από το αρχείο μου. Εικόνα onstage, backstage, studio ή outdoor session. Ένα φωτογραφικό αρχείο που μετρά τριάντα τρία συναπτά έτη στο χώρο του φωτορεπορτάζ, εκ των οποίων τα εικοσιέξη περιέχουν πάνω από έξη χιλιάδες καταγεγραμμένα ονόματα καλλιτεχνών / συγκροτημάτων… Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας πρώτα ο Θεός.

Let There Be Rock

(σημ: για να αποκτήστε τις φωτογραφίες, επικοινωνήστε στο kissadjekian@gmail.com)